"Zelite li doista osigurati da Vladimir Putin ponovo ne napadne Ukrajinu, najbolja sigurnosna garancija je dati Amerikancima ekonomski potencijal u buducnosti Ukrajine" - JD Vance.
Ne bi. Moje osobno misljenje:Recimo, da Ukrajina nema mineralna bogatstva. Što bi onda bilo, dajte nam vaše žene da se zabavljamo s njima?
E da, I ovo što si napisao. Ne znam za ovaj novi mogući savez, ali ovo oko Kine i ja mislim. Sve ovo od strane Trumpa je zapravo da makne pipke koja je Kina već pustila i samo čeka kako se okoristiti. Trumpu je očito glavna misija to zaustaviti, zato glađenje Putina po glavi.Ne bi. Moje osobno misljenje:
- Trump zeli mir u Ukrajini, ali ne radi mira ili Ukrajine, vec da si pridobije Putina na svoju stranu u sirem strateskom saveznistvu protiv Kine, koja je megapower za sljedecih 200-300 godina.
- Minerali su samo extra profit koji moze usicariti ako se Ukrajinci sloze na primirje i gubitak teritorija (Putin svakak dobija), a ako nece htjeti, jednostavno ce im odcvikati voju pomoc da opet Putinu pokaze i dokaze da je uz njega, i priznti mu anektirane dijelove.
- I Putinu pase prestanak, ovo se daleko previse razvuklo, uz Trumpa postaje pobjednik i osigural si je vladavinu jos 10-20 godina, i moze se s Trumpom igrati protiv Kineza, dok polako busi ukrajinu iznutra
- vjerojatno cemo sutra-prekosutra imati USA/Rusiju/Bjelorusiju/Srbiju/Madjarsku/Slovacku u nekakvom novom vojnom savezu, i automatski smo u poluokruzenju Madjarske, Srbije i RS, i postajemo opet predzidje civilizacije
- ak se to dogodi, Bog nam pomogni, jer i Orban i Vucic su spremni krenuti cerupati
U svakom slucaju, Trump je definitivno ugasil NATO kakav je dosad bil, i definitivno je usel u zasad tihi savez s Rusijom.
Pa ja samo projiciram odnose, pa mi pal na pamet takav savez, koji nije nerealan.E da, I ovo što si napisao. Ne znam za ovaj novi mogući savez, ali ovo oko Kine i ja mislim. Sve ovo od strane Trumpa je zapravo da makne pipke koja je Kina već pustila i samo čeka kako se okoristiti. Trumpu je očito glavna misija to zaustaviti, zato glađenje Putina po glavi.
ubaci tu jos i kanadu koja ce "uletit" u EU - kak je krenula lupat carine,lako moguce i ostali da dojdu...a di ce indija uletit isto je pitanjePa ja samo projiciram odnose, pa mi pal na pamet takav savez, koji nije nerealan.
A sad pazi kaj to povlaci, Europa ostaje sama i nezasticena u zrvnju izmedju USA i Rusije i toga saveza, pa se strateski priblizava Kini da je ne pocerupaju. Kini je to isto u interesu, jer em bi se opet neki rat vodio u Europi, ne kod njih, em Europa granici sa srcem Rusije, ako ikad Rusija pomisli napasti Kinu.
Sad mi je i jasniji okrsaj Kineza i Rusa za Afriku, strateski se pozicioniraju
Dakle, Kina ulazi u ostatak NATO-a s Europljanima, a djeca u europskim skolama nakon nekad ruskog i poslije engleskog, kao glavni strani predmet dobivaju mandarinski...
Ma Kanada ce ili biti okupirana, ili ce uci u neki savez s Meksikom da bude tamo kontinentalni balans.ubaci tu jos i kanadu koja ce "uletit" u EU - kak je krenula lupat carine,lako moguce i ostali da dojdu...a di ce indija uletit isto je pitanje
novi svjetski poredak se radja
mozda zato i sada upada u igru tj druzi se cijelo vrijeme sa EU ...tko ce ga znat. ali da spoijmo EU sa ostalima a trump putin i par onih gore nek se igraju skup.Ma Kanada ce ili biti okupirana, ili ce uci u neki savez s Meksikom da bude tamo kontinentalni balans.
Ali da, Trump je ko Putin zaigral na kocku stvaranja nove povijesti, kaj je ok, samo kaj bumo tu mi jebena stranka na kraju, ostavljeni ko prutic na vjetrometini...
Ni meni suseda, Varazdin bu prvi na udaru ako Madjari napadnu, a ja si stan uredjujem...Ok, ne sviđa mi se sve ovo️