Puky Lee
Active member
- Član od
- 21 tra 2020
- Poruka
- 322
Još prije par mjeseci me zaintrigirao članak na Journalu.
Dakle, vrijeme, mjesto i odabrana tehnika koja pokazuje kako iskustvom doći do zanimljivih rezultata. Same fotke te zimske idile, ta zrnatost i ovo ostalo spomenuto u cittatu, da ne ponavljam. Sami motivi - priroda, koja je meni pomalo dosadna i već nezanimljiva, ovdje zapravo pokazuje kako je ponekad samo stvar pristupa. Čovjek se odlučio na analogiju i sve ostalo pažljivo isplanirao. Rezultati su fascinantni zapravo. Kad gledam ovo, pomislim si "E, to je već umjetnost".
Ovu sam temu zamislio da prokomentiramo malo viđeno, i da svatko stavi nešto na što je naletio, a da mu/joj je zanimljivo.
, rezime je na Monitoru.Fotograf je koristio analognu Leica M4 kameru iz 1970., koja radi potpuno mehanički i ne ovisi o baterijama, pa je pouzdana i u hladnim uvjetima. Ručna kontrola ekspozicije zahtijeva iskustvo, a rezultat snimanja vidi se tek nakon razvijanja filma. Za snježnu mećavu odabran je crno-bijeli film Ilford HP5 zbog naglaska na kontrastima, teksturama i siluetama. Zrnati karakter filma, zajedno s gustim snijegom, pojačava dojam atmosfere, hladnoće i zimskih uvjeta
Dakle, vrijeme, mjesto i odabrana tehnika koja pokazuje kako iskustvom doći do zanimljivih rezultata. Same fotke te zimske idile, ta zrnatost i ovo ostalo spomenuto u cittatu, da ne ponavljam. Sami motivi - priroda, koja je meni pomalo dosadna i već nezanimljiva, ovdje zapravo pokazuje kako je ponekad samo stvar pristupa. Čovjek se odlučio na analogiju i sve ostalo pažljivo isplanirao. Rezultati su fascinantni zapravo. Kad gledam ovo, pomislim si "E, to je već umjetnost".
- kaže autor. Dakle, njemu ta poljana nešto znači, on ju poznaje i inspirativna mu je.Matić poljana je i u normalnim uvjetima veoma snažan krajolik, a pod snijegom djeluje zbilja posebno. Prostranost, tišina i povijest tog mjesta stvaraju poseban osjećaj poštovanja. Pokušao sam prenijeti taj kontrast između velike bjeline i elemenata koji je ispunjavaju, poput bala sijena, rubova šume ili travke koja proviruje iz snijega. Htio sam da se osjeti mir, ali i težina prostora.
Ovu sam temu zamislio da prokomentiramo malo viđeno, i da svatko stavi nešto na što je naletio, a da mu/joj je zanimljivo.