Vijesti

Anderlon

Administrator
Član od
8 velj 2020
Poruka
490
Popis kandidata za vijesti - teme. Vijesti možete komentirati ovdje - Komentari vijesti. Ako krene rasprava izdvojiti će se u zasebnu temu.

Možda dosadno izgleda, ali cilj imati zbirku zanimljivih vijesti po ukusu redakcije Monitora. Dodajte po vašem ukusu.

Zadnje uređivanje:
Koje su članice EU-a najviše pomogle Ukrajini u postotku BDP-a?

1740242551-PXL_220225_128686562-1536x1086.jpg

Vrijedi za razdoblje od 24. siječnja do 31. prosinca 2024. godine. Najmanje su se isprsili Irska (0,23 %), Malta (0,29 %) i Mađarska (0,33 %). Mi nismo loši sa 0,84%.

Vijesti do 15h

Last edited by a moderator:
Opća skupština Ujedinjenih naroda usvojila je rezoluciju povodom godišnjice Ukrajine koju je izradila Ukrajina, a sponzori su 27 članica Europske unije. Vidi američko društvo, sve zapadni svijet: Bjelorusija, Burkina Faso, Burundi, Srednjoafrička Republika, Demokratska Republika Kongo, Ekvatorijalna Gvineja, Eritreja, Haiti, Izrael, Mađarska, Mali, Maršalovi otoci, Nikaragva, Niger, Palau, Ruska Federacija i Sudan.

36299402.jpg

Sjedinjene Države izvršavale su pritisak na Ukrajinu da povuče prijedlog rezolucije u kojoj se traži trenutačno povlačenje ruskih vojnika s njezina teritorija i umjesto toga predlagali su svoju verziju dokumenta, u kojem se na spominje ruska invazija na Ukrajinu. Jutarnji

Srbija je glasala za rezoluciju, da Vučić kasnije rekao da su greškom stisnuli krivi gumb. :ROFLMAO: Rusija je prihvatila ispriku.

Zadnje uređivanje:
Tko živi najlošije u EU? Grci pa mi. :oops: 45% jedva spaja kraj s krajem u Hrvatskoj. Što se pod tim točno misli, ne kažu. Je li vaš dojam da skoro pola građana živi loše? HRT

1740468253-PXL_250225_128880018-1086x1536.jpg

Tko živi najlošije u EU? Grci pa mi. :oops: 45% jedva spaja kraj s krajem u Hrvatskoj. Što se pod tim točno misli, ne kažu. Je li vaš dojam da skoro pola građana živi loše? HRT
Je, u odnosu na vani zivi se lose, tocno po principu da se jedva spaja kraj s krajem, uvijek na kraju mjesec na nuli i to negativnoj, ne daj Boze da uleti kakav izvanredni trosak ide se u minus, pa u kredit da se pokrije minus i tako u krug... Ok, u tih 45% ima i ljudi koji si ne znaju upravljati financijama, pa im i duplo vece place ne bi bile dovoljne jer bi ih rasprckali, ali vecini je tesko

1. Stigao novi Crobarometar, ovo se ne pamti godinama: HDZ i SDP skoro izjednačeni!
  2. Trump je predsjednik, burze padaju, bitcoin se urušava. Što se to događa?
  3. Preminuo veliki koreograf Milko Šparemblek
  4. Francuska spremna upotrijebiti nuklearni arsenal kako bi zaštitila Europu. Šalje avione u Njemačku?
  5. Procurili šokantni detalji: ‘Melania ima svoj život. Ona mrzi Trumpa, a on ne zna gdje ona živi‘
  6. Novo izdanje "narodnih" obveznica, upis od sutra
  7. Pravilo od 10 sekundi (prijenos love) stiglo u banke, evo što to znači za klijente
  8. Britanski glazbenici protiv umjetne inteligencije prosvjeduju 'albumom tišine'
  9. Maruška Vizek kolumna: Ovo što se događa je alarmantno! Pogubna spirala nas uništava, postajemo Monako za siromašne
  10. Sori, Kremlj, krivo smo stisnuli! Vučić se ispričao zbog rezolucije o Ukrajini, Rusi: Ok, dogodi se
  11. Milanović o Dodiku: U kojem stoljeću mi živimo?
  12. Milanović: Amerika nas je štitila do jučer. Nešto se promijenilo
  13. Milanović komentirao slučaj Dabro: Gledam i vidim iza toga, vidim paučinu, vidim sve
  14. Sutra: Presuda koja bi mogla presuditi Bosni i Hercegovini? Ovo je sve što trebate znati o suđenju Dodiku
  15. Talijanski mediji pišu: Papa ima sepsu, kritično je. Zatajili su mu bubrezi; Vatikan: Prima terapiju
  16. Gubici su napravili svoje. Putin u Ukrajinu šalje vojnike starije od 60 godina koji masovno ginu
  17. Sjevernokorejci masovno ginu u Rusiji. Kim traži lojalnost vojne elite
  18. Mars je nekoć imao ocean i pješčane plaže, pokazali novi podaci
  19. Danas je zrak u Zagrebu jako loš. "Izbjegavajte izlaske van"
Ovdje sam zabilježio stanje Muskove imovine po Forbesovoj live billionare list. 14.1.2025 je cifra iznosila 421 milijarda dolara. Gledam upravo frišku brojku: 364 milijarde. 57 mlrd manje. Suzdržavam se od emotikona.

Zadnje uređivanje:
Čak 3 koktel bara i 8 hrvatskih restorana uvršteno je na prestižni World's 50 Best popis!

The World’s 50 Best, globalna nagrada koja izdvaja najbolje restorane, barove i od prošle godine hotele, uvela je još jedan popis Discovery kako bi predstavila izvanredne destinacije koje još nisu na njihovim glavnim listama. Ove su godine čak tri hrvatska bara –splitski Bar Sistema i String’s te zagrebački Peaches & Cream Bar – uvršteni u ovu prestižnu selekciju kao najbolji barovi u Hrvatskoj. Riječ je o prvom ulasku domaćih barova u bilo koju rubriku jedne od najutjecajnijih svjetskih klasifikacija restorana i barova, što je dokaz da se domaća scena ozbiljno razvija i konkurira najboljima u svijetu.
Osim barova, na popis 50 Best Discovery uvršteno je i sedam hrvatskih restorana. Među njima su rovinjski Agli Amici (**) i Monte (*), zagrebački ManO2 i Noel (*), šibenski Pelegrini (*), dubrovački 360 (*), Draga di Lovrana i zadarski Pjerin. Ova selekcija dodatno potvrđuje kvalitetu i raznolikost hrvatske gastronomske scene te predstavlja izvrsnu promociju na međunarodnoj razini. Restorani i barovi ocjenjuju se prema istim kriterijima kao i oni na glavnim listama, što znači da Hrvatska ima ozbiljne kandidate za buduća prestižna priznanja.

Super, tnx for sharing! Možda se baš i zaputim na neko od tih mjesta...
Ja tu iz gde zivim nakupovao dvije weekend rute, Warsaw i Dublin u ozujku, samo jos moram vidjeti dal cu ici 😁

Kroz Zagreb po noci projahala cetiri jahaca apokalipse u prolazu za nekam, a ljudi se usrali ko da su dosli tu. Je tu ko kaj cul?

Je imal ko od vas tu kakav nadnaravni susret/dozivljaj, kaj si nisi mogel nikak objasniti? Ako je nek napise, onda podijelim i ja svoj spooky

Kroz Zagreb po noci projahala cetiri jahaca apokalipse u prolazu za nekam, a ljudi se usrali ko da su dosli tu. Je tu ko kaj cul?

Je imal ko od vas tu kakav nadnaravni susret/dozivljaj, kaj si nisi mogel nikak objasniti? Ako je nek napise, onda podijelim i ja svoj spooky

ma joj ti ti je

sto se tice susreta. nisu susreti to je kao onu polsan jelte...tak objasnjavaju....

desilo se n puta,da cujem kako netko hoda,dolazi pokraj mene.stoji uz mene.... osjetim dah po vratu kak dise. i nerems nista svjestan si trgnut probudit maknut se...jenput sam probao to sto duze ali... khm ...nije bilo bas ugodno.
eto neko iskustvo sa moje strane :brukava

ma joj ti ti je

sto se tice susreta. nisu susreti to je kao onu polsan jelte...tak objasnjavaju....

desilo se n puta,da cujem kako netko hoda,dolazi pokraj mene.stoji uz mene.... osjetim dah po vratu kak dise. i nerems nista svjestan si trgnut probudit maknut se...jenput sam probao to sto duze ali... khm ...nije bilo bas ugodno.
eto neko iskustvo sa moje strane :brukava
To je zajeban osjecaj, taj strah.

A ja nocu setal doma po gradu, 2 ujutro po ljeti, i idem kroz park i u parku u travi izmedju drveca stoji curica u dugoj bijeloj spavacici s dugom plavom kosom i gleda u mene, ko u filmovima. Ali ne zlonamjerno, nisam osjetil strah. Ja stanem i gledam u nju, i ona cucne i gleda me. I ja skrenem pogled vidim dal ima koga, mozda roditelja ili drugih klinaca, i vratim pogled - i prazna ledina, nije mogla odtrcati tu sekundu da me jebes...

Jos i dan danas ne znam dal sam videl zbilja necije dijete u spavacici u 2 ujutro u parku ili je to bilo nekaj drugo

To je zajeban osjecaj, taj strah.

A ja nocu setal doma po gradu, 2 ujutro po ljeti, i idem kroz park i u parku u travi izmedju drveca stoji curica u dugoj bijeloj spavacici s dugom plavom kosom i gleda u mene, ko u filmovima. Ali ne zlonamjerno, nisam osjetil strah. Ja stanem i gledam u nju, i ona cucne i gleda me. I ja skrenem pogled vidim dal ima koga, mozda roditelja ili drugih klinaca, i vratim pogled - i prazna ledina, nije mogla odtrcati tu sekundu da me jebes...

Jos i dan danas ne znam dal sam videl zbilja necije dijete u spavacici u 2 ujutro u parku ili je to bilo nekaj drugo

khm si bil cist kao prvo i prvo 😁
mozda je neka curka isla pisat pa gleda koji je jarac gledas...pa cim maknuo pogled jadna ona pobjegla... :zubo

hjoj ja sam imal tak jedno nestrasno prividenje ali .... umislio da se nesto dogadja a stvarnost je bila drukcija. ne znam dal da ispricam,mislim da bus riknuo :brukava

Back