Sve o pivama

Puky Lee

Active member
Član od
21 tra 2020
Poruka
322
Moramo započeti negdje i s ogrankom Muškog kutka, pa makar i s ovom temom (s time da su ovdje dobrodošle i žene i oni koji se tako osjećaju).

Baš večeras uživam uz Basch pivo. To je craft pivo vezano uz restoran Basch House 1887, iz Subotice. Imaju ih nekoliko vrsta, a ja sam ih ponio za doma po četiri vrste x2. I onako su, taman. Ne pretjeruju s aromama i nisu gorke kao neke pale ale craftice, a isto tako se ne mogu uspoređivati s klasičnom industrijom, mada su mi neke njihove industrijske bolje od naših (omraženih ŽKP - Žuja, Karlovačko, Pan)... Tu mislim prije svega na Zaječarsko i Lav. No, Basch je baš osvježavajuće i pitko. ako ćete biti u prilici, preporuke.

Al dobro to. Imamo i mi svog konja za utrku, a to je Zeppelin pivo, craft iz Bjelovara. Njihov potencijal prepoznao je i Luka Modrić, koji je nedavno ušao u vlasništvo pivovare (Klikni). Nema negdje u blizini kod mene za kupiti, pa sam naručio preko Tipsyja, i isplati se! Marmun i Mekrat su mi zasad najbolje što nude, dok je Flamingo u najmanju ruku zanimljiv, tko voli tamnije pivo. To je sve što ću reći.

A vi, kako te? Što pijete? 🍻

Ja biram Leffe brune.

Inace, zadnjih godina kad putujem s jednim kolegom isprobavamo crafteve kamo god da idemo. Zadnje u Varšavi bili. Koje cudo od pivnice - skoro 50 vrsta tocenog - ne znas kaj bi probao. Na kraju sam probala i neki cider craft.

Od zanimljivijih je bila jedna mala obiteljska Pivnica u Madridu - pivo s medom i acai bobicama. Cudo. Naravno da se ne osjeti tako taj med i bobice, ali bas onako svjež neki okus. Mrvu vuklo na sour IPA-u.

Od zanimljivijih domaćih lokacija ima u Zg, Volim kvart, blizu Remize. Čovjek nudi veliki izbor stranih craftica, s naglaskom na kisele pive iz Belgije i Nizozemske, nemam pojma odakle sve. Da ideš svaki dan na jednu teško da ćeš probat sve, a mislim da stalno nude nove stvari. Ovo je baš probrano jer je vlasnik to birao po svom ukusu. I nije fulao, zanimljivo je. Isti vlasnik ima i Točkicu, dobar restoran, također blizu (tamo je pak širok izbor vina, pa ko više voli).

Back