Sport

Dante

Administrator
Član od
12 velj 2020
Poruka
116
Spektakularna utakmica Barcelone i Atletica: Od 0:2, preko 4:2 do 4:4. Bila je to prva utakmica polufinala španjolskog Kupa.
Atletico je u 6. minuti već imao dva gola prednosti, pogocima Juliana Alvareza (1) i Antoinea Griezmanna (6). No, već do poluvremena je Barcelona uspjela doći do vodstva, a strijelci su bili Pedri (19), Pau Cubarsi (21) i Inigo Martinez (41). Robert Lewandowski je u 74. minuti pogodio za 4-2, a samo dvije minute poslije bio je u idealnoj poziciji za još jedan gol. Za Atletico golove su još dali Marcos Llorente (84) i Alexander Sorloth (90+3).

Hrvatski rukometasi vode na ljestvici strijelaca u sva tri europska kupa

Mali kuriozitet u ovom trenutku: u sva tri europska natjecanja vodeci na listi strijelaca su nasi rukometasi. Nakon odlicnih igara na Svjetskom prvenstvu, gdje su osvojili srebro, nasi rukometasi "dodali su gas" i pogadjaju ko od sale i u europskim natjecanjima svojih klubova.

U Ligi prvaka tako je trenutno vodeci strijelac Mario Sostaric, koji je za svoj Pick Szeged zabio 85 golova u 12 utakmica, a slijedi ga Poljak Szyprak iz PSG-a sa 78 golova. U Europskoj ligi vodi Marin Sipic koji igra u svicasrkom Kriens-Luzernu s 57 golova u 9 susreta, a mladi Diano Neris Cesko koji igra u ljubuskom Izvidjacu vodi u Europskom kupu s 51 golom u 6 utakmica.

Cesko ce zaigrati uskoro i debitirati za Hrvatsku, dobio je poziv Sigurdssona za nadolazece kvalifikacijske utakmice, a bio je na sirem popisu za nastup na SP.

Prenosim, zamisli, s Aktualnog Forum.hr. Bravo Drakula! :D

Osijek izbacio Dinamo iz Kupa i prošao u polufinale

NOGOMETAŠI Osijeka su drugi polufinalisti SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Oni su na kišovitom Maksimiru s minimalnih 0:1 svladali Dinamo. Gol odluke postigao je Hrvoje Babec u 21. minuti utakmice.

To će biti tek četvrti put u povijesti Kupa, da će finale biti odigrano bez Dinama i Hajduka.
Index

Cannavaro: "Obrana je naš problem otkako sam ja tu, ali i otprije. Uvijek isti problem. Prelako primamo golove. Moramo biti koncentriraniji i igrati s manje straha. Igrači se boje, a to nije dobro, govorim im da moraju to prebroditi. Ako igraju bez straha i rade greške, ja sam kriv. Moraju to znati. Večeras je plan da se odmorimo, a onda se moramo početi pripremati za derbi. Nismo glupi, znamo što derbi znači, moramo pokušati promijeniti ovaj negativni trend." Samo "pokušati"?

Sažetak je poseban doživljaj zbog terena. :) A bilo je i šansi...

A i Hajduk je popušio od Rijeke 1:3. Luzeri se sastaju za vikend.

Zadnje uređivanje:
Apropo jucerasnje utakmice na Maksimiru, doslovno svi su bili protiv igranja utakmice, osim samog suca, koji je tvrdio da su uvjeti regularni 🤦‍♂️ Jos su i u poluvremenu predlagali da se prekine, no, i onda su njemu bili uvjeti regularni 😁

ING4-STUDIO-Ivana-Knez-HKS-photo-BosnicDorotic_websize-12-1536x1152.jpg

Fora rješenje za interijer košarkaškog saveza: Vizkultura

Tu se dogovara strategija i taktika, ali ne znam smiju li unutra biti i lopte. 🏀

Zadnje uređivanje:
Stigle ponude za dogradnju stadiona u Kranjcevicevoj, ocekivana visina ponuda je bila 35 milijuna eura, ali sve cetiri su premasile ocekivanja, neke i poprilicno. Uglavnom, trebao bi biti gotov krajem 2027.

VAR nije dosta, sad cemo imati i FVS (Football Video Support) u nogometu, odnosno treneri ce moci zatraziti pregled situacija koje su im sumnjive, a za to ce sucu pokazati zeleni karton.

To ide totalno u kontra smjeru od kojeg se ja zalazem, a to je da ako VAR ne moze procijeniti unutar 20 sekundi da je bilo prekrsaja / ofsajda, ili do trenutka kad ekipa stavi loptu opet na centar - proso voz. Ovakve stvari ubijaju radost nogoloptanja...

Back