Puky Lee
Active member
- Član od
- 21 tra 2020
- Poruka
- 322
U Zagrebu je danas pokrenuta prva komercijalna robotaksi usluga u Europi - Monitor.hr
Uslugu je pokrenula tvrtka Verne (dio Rimac Grupe), a zasad je dostupna korisnicima koji su se ranije prijavili na listu čekanja. Oni već sada putem aplikacije mogu rezervirati i platiti autonomne vožnje, koje u početnoj fazi pokrivaju širi centar Zagreba i Zračnu luku. U početnoj fazi koriste...
Usluga je zasad dostupna korisnicima koji su se ranije prijavili na listu čekanja. Oni već sada putem aplikacije mogu rezervirati i platiti autonomne vožnje, koje u početnoj fazi pokrivaju širi centar Zagreba i Zračnu luku. U početnoj fazi koriste se električna vozila opremljena autonomnim sustavom vožnje sedme generacije kineske tvrtke Pony.ai, navode iz Vernea. Vozila prometuju autonomno, ali uz prisutnost obučenih sigurnosnih operatera, dodaju u priopćenju. Usluga će se postupno širiti na ostatak Zagreba, a Verne već pregovara o širenju u 11 gradova diljem Europske unije, Ujedinjenog Kraljevstva i Bliskog istoka.
Prenosi Monitor članak s Indexa... Ima li dobrovoljaca, pitaju se tamo. Tko ide, neka nam prvi javi dojmove. Moramo u nečemu biti prvi, pa se Rimac progurao. Ne piše ništa o načinima plaćanja, ali mi se čini da je to tehnički detalj. Bez kartica i aplikacija nikamo. Osobno sam cijelo vrijeme skeptičan i ne privlači me baš. No, budućnost je tu i valja je prihvatiti. Boje li se Uberovci konkurencije? Puno pitanja...