Preporuke za filmove

Puky Lee

Active member
Član od
21 tra 2020
Poruka
257
Ajde da krenemo i s filmovima. Možete što ste zadnje gledali i što vas je zadnje zaintrigiralo (bez spoilera) Ja upravo krenuo s Oscar sezonom, nakon dosta dobrog A Complete Unknown, pogledao favorita Brutalist koji je zasad pobrao dosta nagrada, a i na Oscarima mu se smiješi nekoliko.

Mogao bi i za najbolji film, a Brody po drugi za najbolju ulogu nakon Pijanista. Ova mu je u mnogočemu slična, samo nešto zrelija.

A film ko neki blend Coppole i Paula Thomasa Andersona. Ambiciozan u svakom slučaju, to se vidi i po trajanju. Iako se vrti oko arhitekture, umjetnost nije bitna koliko ti odnosi. SAD je land of opportunities, spas za migrante, gostoljubiv na prvu, ali i surov, odnosno brutalan (referenca na naslov).

Još na to dodajte podtekst židova koji su pobjegli iz nacističkih logora u Europi, zaključke o podtemama izvucite sami.

Zadnje uređivanje:
pogledao favorita Brutalist koji je zasad pobrao dosta nagrada, a i na Oscarima mu se smiješi nekoliko.
Jucer mi izasao na IPTV listi, ali nema titlove, a bas sam se nabrusil na njega, moram jos cekati, Pianist mi je inace odlican film.

Zadnje uređivanje:
Back