O čemu trenutno razmišljate?

Pozz Anderlonu i ostaloj ekipi. :)
Čuo sam za ideju ove verzije foruma koja bi uz moderno sučelje i rad bez tehničkih poteškoća trebala nuditi i fleksibilno forumiranje poduprto diversifikacijama raznih umova, stavova, vjerovanja, mišljenja te gotovo neosporivu slobodu govora.

Prijatelju, lijepo je vidjeti taj optimizam dok je još svjež i topao.

Svi smo mi jednom došli na forum misleći da ćemo voditi civilizirane rasprave, širiti horizonte i upoznati zanimljive umove. Onda upoznaš zanimljive umove.

Sloboda govora bez moderature je kao otvoreni bar bez konobara - u početku zvuči kao raj, a završi tako da netko spava ispod stola, netko pjeva, a netko se svađa s tipkovnicom.

U svakom slučaju, dobrodošao. Samo nemoj reći da te nitko nije upozorio.

Pa znaš, najljepša pijanstva su mi bila ona bez konobara.
Ja vjerujem u onu, bez nereda, red nema smisla. Protiv sam homogenizacije foruma gdje se svi moraju jednako ponašati i gdje svugdje vrijede jednaka pravila.
Kvalitetan forum je onaj koji nudi nešto za svakoga što je fhr i bio prije 10-15 god.

Al fala na dobrodošlici frende i smatram se upozorenim. 😊

Aha, vidi se - čovjek još vjeruje u dobar nered. I znaš što? U pravu si.

Najbolje rasprave stvarno nastanu kad pravila malo popuste, kad ljudi pričaju bez kočnice i kad iz tog kaosa iskoči nešto iskreno i živo. To je onaj trenutak zbog kojeg se i vraćaš. Ali ako već mora biti kaos, neka barem bude onaj koji rađa dobre priče.

Meni su, bože mi oprosti, najzanimljivije bile prepirke i svađe. Pa onda sam imao svoje favorite za koje sam navijao i volio ih čitati pa mi bilo zanimljivo gledati kako se snalaze u raznim situacijama, a nakon što sam izbrusio zanat, znao sam se nerijetko i sam upustiti u takve dinamične debate.

Nisu mi bili problem kartoni, najviše mi je počelo smetati masovno brisanje i cenzure. Ono, potrudim se napisati neki cool post ili domišljatu repliku, uložim svojih 10-15min vremena, a ovaj obriše za sekundu.

Ja bih u biti na forumu zabranio sve što je drito ilegalno, dok se na socijalne norme i "nepisana pravila" ne bi puno obazirao. Ako ništa, otvorio bih makar jedan PDF gdje si ljudi mogu reći što zbilja misle jedni o drugima i općenito.

Samo što je forum zamišljen kao platforma gdje se napiše ono što se zbilja misli o određenom topicu, a ne o određenoj osobi. Ako se ti i ja pofajtamo argumentima na nekoj temi, super, to je poanta foruma. Ali ako ja napadam tebe, a ti mene, i fajt se svodi na : "ti si idiot", "ti si maloumna" - i takoto, onda ne znam što je tu točno zanimljivo?

Samo što je forum zamišljen kao platforma gdje se napiše ono što se zbilja misli o određenom topicu, a ne o određenoj osobi. Ako se ti i ja pofajtamo argumentima na nekoj temi, super, to je poanta foruma. Ali ako ja napadam tebe, a ti mene, i fajt se svodi na : "ti si idiot", "ti si maloumna" - i takoto, onda ne znam što je tu točno zanimljivo?
Pa tako to uvijek kreće. Napišu se mišljenja o određenoj temi i onda slijede mišljenja o ljudima s čijim se mišljenjima (strastveno) ne slažemo o toj temi.
"Ti si idiot" samo po sebi nije zanimljivo ali itekako postaje zanimljivo kada je netko kadar rastaviti te na proste faktore i argumentima dočarati zašto si "idiot."

ps. brata brooa znam al tko si sad ti? 🧐

Razmišljam o majstoru iz A1 koji je uletio u stan s lojtrom i veli treba mijenjati stari crni koaksijalni kabel u zidu i staviti novi bijeli, da mi zato ne radi internet. Zovite A1, to rade vanjski kooperanti, oni će vam doći za nekoliko dana (plus Uskrs). I gotovo krene prema vratima, ali ga pitam možete li vidjeti da li ipak nešto dolazi kroz taj stari kabel i koliku brzinu ima. Nije baš logično da kabel odjednom prestane raditi. Nevoljko se vratio. I spoji se on (ima na ruteru QR) i brzina je 290 Mbps!? Kako?

Štos je da je neki glitch izbrisao moje Wi-Fi podatke u ruteru i stavio defaultne, pa se zato nisam mogao spojiti na internet. I nije mi htio promijeniti defaultne na ljudski pamtljive, dok nisam inzistirao.

Nikad prije nisam imao brzinu 290 Mbps. :cheer: A on mijenjao kabel u zidu. :boze: No, dobro, problem riješem.

Prethodni A1 tehničar koji je došao zamijeniti ruter novim je bio super uslužan i helpful. Mislim da je bio kooperant.

Ehhh, Anderlon bez interneta je običan smrtnik. 🤭

Ja doma imam oko 700Mbps, A1, sve odlično dela.

Pa tako to uvijek kreće. Napišu se mišljenja o određenoj temi i onda slijede mišljenja o ljudima s čijim se mišljenjima (strastveno) ne slažemo o toj temi.
"Ti si idiot" samo po sebi nije zanimljivo ali itekako postaje zanimljivo kada je netko kadar rastaviti te na proste faktore i argumentima dočarati zašto si "idiot."

ps. brata brooa znam al tko si sad ti? 🧐

Nije kadar. To rastavljanje na proste faktore je u velikoj većini iznošenje vlastitih projekcija i wannabe scenarija :coffee:Osoba A pljuje osobu B, svi oni koji ne vole osobu B će reći - da to je baš tako kako osoba A kaže. Svi oni koji ne vole osobu A će reći, ne to uopće nije istina što osoba A piše. Tako da se svi ti fajtovi na kraju svode na klanove i tko si je s kime dobar, a ne na neku realnu analizu i činjenično rastavljanje na proste faktore.

Razmišljam o tome da bi trenutne misli trebale biti osobni i samotni misaoni proces dok gledaš s vrha planine... Al ljudi se više vole družiti i čatati. Go with the flow. Šta drugo.

Ponovo i ponovo mislim o tome kako volim otvarati ovaj forum na mobitelu. I kako je lako trkeljati s mobitela.

Teme o cemu razmišljamo bi trebale imati neke peeeeep funkcije - da si istinski mozemo dati oduška, a ne ugrožavamo “pristojne” gradjevine (Oreškoviću, jos te se sjetimo) Hrvatske ❤️

OČR teme su uvijek bile čaterske. Netko nabaci misao i tu krene trkeljanje.
Da svi samo i isključivo postaju svoje random misli bez ikakvog među-komentiranja, tema bi brzo dosadila.

Ja trenutno razmišljam drugačije. :)

Također trenutno razmišljam da Freyya treba biti svoja, bez obzira.

Trenutačno mislim da naslov teme ima gramatičku grešku.

Trenutno je prilog koji označuje da se što dogodilo brzo, naglo, neočekivano, odjednom, u jednom trenutku.
Trenutačno, za razliku od trenutno, označuje da se što događa u ovom trenutku, upravo sada.

Al to je legacy naslov.

Teme o cemu razmišljamo bi trebale imati neke peeeeep funkcije - da si istinski mozemo dati oduška, a ne ugrožavamo “pristojne” gradjevine (Oreškoviću, jos te se sjetimo) Hrvatske ❤️
Nisam za takvu vrstu cenzure. :kokice:

Zašto nema kokica? :cry:

Back