Now Playing

Super izvedba. Stvar i album (Rust Never Sleeps, 1979) koji su nastali na valu punk cunamija kad su se uspavani rokeri odjednom ponovo probudili i bili žešći nego ikad. The line, "It's better to burn out than to fade away", was included in Kurt Cobain's suicide note in 1994. Ne treba bukvalno slijediti sve što pjesme govore. Neil Young je još uvijek živ, u 79.

Zadnje uređivanje:
Ovo nije pjesma i ovo nije spot. Ovo je cijela priča, cijeli život.

Meni jedna od omiljenih progrock stvari koja metaforički govori o gubitku kontrole, koristeći sliku nezaustavljivog vlaka koji juri prema neizbježnom kraju, sve u kontekstu sve vise ljudi na ovom planetu. Jethro Tull mi je jedan od omiljenih prog rock bandova, oduvijek obozavam Andersonovu flautu, a imao sam srece da ih i uzivo cujem na koncertu u Domu Sportova u Zagrebu 2018. povodom 50 godina banda - bio sam ugodno iznenadjen energijom koju Anderson jos uvijek ima

Raznjezen sam, volim ovu pjesmu i glas Demisa Roussosa, jedna mi od najdrazih ljubavnih pjesama.

Makar pjesma zvuci srcedrapateljno, Grk Roussos je zapravo karijeru poceo u najpoznatijem grckom progressive rock bandu Aphrodite's Child, gdje se upario s jos jednim legendarnim grckim glazbenikom Vangelisom, ali nakon raspada banda vec od 1971. krece u pop vode i postize poprilicnu slavu na europskom trzistu, najvise u Njemackoj i Francuskoj. S Vangelisom i dalje suradjuje, pa potpomaze vokalom na Vangelisovoj Oscarom nagradjenom radu i temi za "Vatrene kocije" (stariji ce se je sjecati sa Olimpijade u Sarajevu, kad je svirala u usporenim snimkama), i na soundtracku za Blade Runnera.

Inace, slicnu karijeru je imao i Zlatko Pejakovic, koji je iz jednog od najpoznatijih pro rock bandova Jugoslavije - Korni grupe, isto presao u pop vode. Zapravo, gruntam bas jel Pejakovic jugoslavenski Roussos, ili je Demis Roussos grcki Zlatko Pejakovic :) Zakljucak je - Roussos je ipak bil prije, i daleko poznatiji :)

Odličan album Baby Lasagne...oduševio me i novi album The Weeknda, kao i Disco Lizard .🥰
Preslušao Lazanju. Ispočetka je bilo - što je ovo, dečko je znači one hit wonder, a onda je krenula druga polovica albuma, iznenađujuće dobro. Morati ću još koji put preslušat za konačni dojam. Ovo je now playing. Nije baš na repeat, ali je više od jedanput. :D

Da vidimo da li radi link na Spotify (album)... Radi.

Album kao cjelina možda nije jednako smrtonosan u svakoj minuti—neke pjesme malo manje bodu, kao komarac koji samo zuji bez uboda. No, čak i kad padne intenzitet, energija ostaje, a i to je bolje nego mlaka voda. Demons and Mosquitoes je najjači kad ne pušta kočnice—i zbog toga vrijedi svake sekunde buke.

Naslovna pjesma najveće je iznenađenje albuma – umjesto da grize i reže, ona lebdi. Nema vriskanja, nema napada na bubnjiće, samo hipnotična atmosfera i tonovi koji se uvlače pod kožu poput komarca koji ne zuji, ali si siguran da ćeš ga osjetiti kasnije.

Kommetenmelodie by Kraftwerk

Jedan od prog bandova koje najvise respektiram, prog rockeri Nijemci s inzinjerskim znanjem koji su kasnih 60-ih poceli eksperimentirati s izradom elektronskih uredjaja za distorziju zvuka koje su sarafili na gitare i orgulje, cime su doslovno rucno izumili elektronicku glazbu. Na mapu svjetske glazbe upisali su se s prakticki prvim pravim elektro albumom u povijesti glazbe - Autobahn (1974), s kojeg je i ova stvar.

Inspirirali su svojim opusom neka od najvecih imena 80's i 90's glazbe, redovno ih Depeche Mode i Prodigy svrstavaju u najvece glazbene uzore. Kome je zanimljiv njiihov opus, dizem mu ulog za jos jedan rani elektro-band njemackog Krautrock pokreta: Neu!

Respekt za Autobahn! Vrtio mi se dobrano prije koji mjesec. Mislim da mi je pri ruci negdje bila i ploča za kupiti, ali ipak nisam se odlučio na to.

Danas sam doduše malo na tvrđem zvuku, ovo je Maynardov side projekt (to je onaj osebujni tip iz Toola), a i zanosan glas Mille Jovovich

Malo da budem osoban i sentimentalan oko toga zakaj mi je ova stvar jako pri srcu. Jednom jedne godine, prekinem ja nakon podosta muke s jednom koju sam bil jednom volel vise id icega aikad, ali mi je puno muke naneosila, i moral sam nedge jednom prerezati. I odem tak ja nekam daleko lijeciti dusu od svega. I bila je tak kasna jesen, ali na Rhodosu je bilo jos vruce ljeto, 30+, i legnem ja na neku skoro praznu prekrasnu plazu u mir, i sunce mi onakvom zmirecem przi u mozak i misli mi sjebane, crne, daleke.

I negdi iz ofsajda dodje mi na slusalice "I was staring straight to the shining sun..." i pocnem slusati stvar, i pocnem u mraku svojih misli cupkati polako u ritmu pjesme, i kak se otpetljava, tak mi hrani dusu i vraca me u zivot.

Dok nije doslo do "Killing the past, and coming back to life" - otvorilo mi oci, tak je i bilo, i puno mi je pomoglo :)

P.S. Ovaj cover od albuma uz malo osobne graficke dorade imal sam u stanu na zidu u formatu 2*1 metar - obozavam ga

posto je sutra koncerat a i da se malo pohvalimo karatom i upoznamo sa jednim lepim bendom
six pack- stari pank romantičari koji duvaju 30 svijećica na torti

Legendarni punk rock sastav Six Pack iz Smederevske Palanke.
Six Pack je melodični bend koji je stvorio neke od najljepših ljubavnih tekstova iz regionalne punk pjesmarice. Osnovani u listopadu 1994. svoj prvi studijski album „Pretnja ili molitva” objavljuju 1995. te iste godine kreću na turneju po Grčkoj.

Sljedeći, kultni album „Fabrička greška” (1996.) zbog velikog uspjeha doživio je čak dva reizdanja. Pazinskoj je omladinu tih godina koja je imala priliku uživo popratiti nastup ovog benda ova pjesma postala svojevrsna himna generacije. Six Pack je u Pazinu prvi put nastupio 2001. godine.

Nakon toga slijedi „Minut ćutanja” koji objavljuju četiri godine kasnije nakon čega su uslijedili odlično prihvaćen album „Musique” (2004.) te „Discover” (2008.), zanimljiv album omiljenih pjesama članova sastava, mahom iz 1980-ih. Posljednji album „Epicentar”(2011.) stavljen je na besplatan download te ga je u kratkom skinulo više od 50.000 fanova.

Nastupi Six Packa često su i više od samih koncerata, a bend je prepoznatljiv po izuzetno energičnom načinu izražavanja, priznat zbog inteligentnih tekstova.Kao i uvijek publika uživa u tekstovima poput Crvenih makova, Fabričkoj grešci, Nekako me najviše boliš ti i drugim.

Gledao ih ovo ljeto, inače se upoznao s njima još u osnovnoj školi. S njima sam zapravo i započeo slušati punk. Crveni makovi su zapravo cover, pjesma jednog našeg međunarotnog pjesnika, stradalog u jednom od logora. Ali da su zaslužni za dobru pavu žestoku punk verziju, to također treba priznati. Iskreno mi nisu bili nešto sad kad sam ih zadnje gledao, bilo se lijepo podsjetiti starih dobrih stvari, ali to je moguće zato što su bili jedan od izvođača na festivalu, bolje im leži dok sviraju solo turneju.

Moj omiljeni progresivac, pomalo melankoličan, ali dubok i hipnotizirajuć, ako mu dozvolite da vas opčini... ako vam se ne vidi, kao meni malo- pomalo, tu je link

Zadnje uređivanje:
Jedan bend kojemu su koncerti žestoki i nabrijani. Zbog toga ih više preferiram slušati uživo, nego online, ali evo jedne pjesme koja mi je draga M.O.R.T. - Na cesti

Zadnje uređivanje:

Meni jedan od najljepsih covera, svakako najdrazi - original od Simona & Gurfunkela, Elvis ga je uvrstio u svoj repertoar negdi 1971. kad je poceo sa showowima u Las Vegasu koji su mu donijeli vjecnu slavu kao Kinga. Makar pjesma nije reprezentativni Elvis kao showman, nacin na koji je otpjevao mi tjera trnce. Inace, jako sam sentimentalan prema pjesmi, jer sam se zaljubio u nju kad sam dobio kcer, i nocu je nosio na ramenu da zaspi, pa se vrtio CD od Elvisa, a mi plesali i ja joj saputao pjesmu i da cu je uvijek cuvati i biti uz nju... Tako i bjese, da pokucam kak mi se moja ljubav razvila u osobu i koliko voli tatu ❤️

P.S. Gledao sam dokumentarac o Elvisu, i bas ova ekipa pratecih pjevaca i glazbenika prica o njemu kao o osobi s nevjerojatnom prizemnoscu i ljubaznosti, sve ih je osobno postivao, a na snimkama se cesto vidi kak im se nasmije i podrzava kad pjevaju. To volim kod ljudi, kad su ljudi, zato i je King

Cula danas na radiju i podsjetila se kako sam svojedobno voljela ovu pjesmu

Back