Izbori u Mađarskoj: Orban priznao poraz, Magyar slavi uz veliku prednost nad Fideszom

Puky Lee

Active member
Član od
21 tra 2020
Poruka
322

Tisza zadržava 138 mandata uz 77.45% obrađenih glasova, Fidesz na 54. U parlament ulazi i Mi Hazank sa 7 mandata. Ovime je okončana 16-godišnju Orbanova vladavina, a rezultati izbora uzdrmat će Rusiju i potresti desničarske krugove diljem Zapada.
Kažu na Indexu... Premda očekivano, čovjek je dosadio i bogu i vragu, u Budimpešti se fešta uz techno zvukove... Iako mu ostavlja začkoljice u demokratskim procesima, svakoj promjeni treba dati šansu, do iduće prilike.

Aj fala kurcu više. Živila Mađarska! Posebna zahvala Trumpu i JD Vanceu.

Sad kako sam bio u Mađarskoj sam shvatio koliko se kod nas neloše živi. Barem je to moj dojam prema viđenom, pogotovo cijeli južni dio od Segedina prema Pečuhu i Nadžkaniži. Život se odvija u većim gradskim središtima, sve između - siromaštvo, stare i oronule kuće i ceste. I još ti forinti, ne primaju eure... osim na karticu. Nema ni benzinskih pumpi. I onda jedan MOL u svom portfelju ima i INU.

Negdje se i fino i razmjerno jeftinije jede, ali to nije neka utjeha. Ukratko, ne možeš se oteti dojmu da je i to Orbanova ostavština.

Zadnje uređivanje:
Bila prošle godine u Segedinu - ne sjecam se kad sam se depresivnije osjecala u nekom gradu.

Back