Elon Musk - medijski sarlatan ili opasna osoba?

Sneeweis

Active member
Član od
19 velj 2025
Poruka
588
Pratim malo kaj se dogadja u USA i kak se Trump odjednom okruzil tehnokratima, a ponajvise kaj Elon Musk izvodi otkad se ubacil u kampanju. Osobnog sam misljenja da je to lik kojem ama bas nista nije dovoljno u zivotu, nego zeli jos, a kombinirano sa manjkom empatije i sociopatskim ponasanjem koje ispoljava, te gotovo neogranicenom tehnoloskom i financijskom moci, imam osjecaj da gledamo u nastanak prvaog pravog "corporate evil" lika u realnom vremenu.

Trenutno ima zabavu s razaranjem i optimizacijom US administracije, cemu se posteno posvetil, a pitanje je kaj bi mu mogel biti sljedeci korak. Trump mu zasad daje slobodne ruke, no pitanje je i kaj s bude dogodilo kad Elon pozeli jos vise moci, pa cak i upravljati Trumpom.

Ima dobar clanak polinkan na Monitoru koji opisuje sire ekipu tehnokrata oko Trumpa i potencijalnu opasnost.

hq720.jpg

Jel po vama Musk ovako sastrane gledajuci neki medijski sarlatan sa svojim pilama na stageu i bez pravog utjecaja, ili predstavlja globalno opasnu osobu zbog svoje tehnokratske moci?

Ako ste mislili da je cyberpunk distopija samo SF žanr, Curtis Yarvin i Steve Bannon su tu da vas razuvjere – jedan sanja o feudalizmu na steroidima, drugi baca toliko informativnog smeća da ni AI ne bi pohvatao konce. A u glavnim ulogama? Trump kao ukras, a Musk i Thiel kao sponzori novog Matrixa, samo bez Keanua da nas spasi.

Meni se isto čini da si lagano pucaju u nogu. Muskove firme su u gubicima, a to s rezovima ne sluti dobro ni za SAD sam po sebi. S obzirom da izbore gube na ekonomiji, za četiri godine ćemo izgleda opet gledati Demokrate. Osim ako oni znaju nešto što mi ne znamo.

Kak se je već sasvim zaboravilo da je donedavno bio smatran za genija i spasioca planete :rolleyes: da se to nije našlo ni kao opcija u anketi. (By the way nemojmo stavljati ankete bez potrebe.)

Mislim da će se isto tako spektakularno strmopizdit kao što se sad tako debilno diže, mislim na pogon idiota. Baš onako spektakularno kako je sjebo inače solidni Twitter.

Opcije koje još fale u anketi: kreten, fašist, autist... treba dopustiti glasanje za više opcija. :)

Super mi je ovo današnje lamatanje motornom pilom na skupu - bas me zanima kojem mentalnom sklopu je to prikladno i zabavno u ijednom trenutku.

Kak se je već sasvim zaboravilo da je donedavno bio smatran za genija i spasioca planete :rolleyes:
Jebi ga, momak je htio na veliku pozornicu, sad ga je cijeli svijet mogao dozivjeti. Jebes genija koji je poluautistican i sece z motorkom po stageu da se dopadne Trumpovim hillbillyjima i redneckima. Pitanje je samo dal ce prije strmopizditi ili napraviti neku konkretnu stetu...

Super mi je ovo današnje lamatanje motornom pilom na skupu - bas me zanima kojem mentalnom sklopu je to prikladno i zabavno u ijednom trenutku.

Nama koji smo odrastali na Zadrugi, to je teski cringe. Tak jeftino kopirati nasega Kreseka z Zaboka i misliti da si svecka faca 🤦‍♂️

Meni je bilo genijelano kako ga je Sam Altman otkantao kad mu je Musk ponudio mislim 98 milijardi dolara za OpenAI. "Nismo zainteresirani, ali možemo ponuditi 9,8 milijardi za X". Toliko sad vrijedi Twitter, a Musk ga je kupio za 44 milijarde. :LOL:

vec vidim koji bi mu se nasi poznati mogli pridruziti na bini :zubo:

To je inače štos ovog drugog luđaka, argentinskog predsjednika, od pred godinu dana

Tip je neki dan ponudio svoj kripto novac koji je slavno propao i sad ga hoće linčovat zbog prevare. A vodi državu. Kad je narod blesav onda glasa za ovakve luđake. Oporba traži opoziv argentinskog predsjednika zbog – kriptovalute

Ekipi inspiriranoj Trumpom pridružuje se Bolsanaro - Bivši brazilski predsjednik Bolsonaro optužen za pokušaj državnog udara. To je isto luda vijest: Brazilski državni tužitelj u utorak je službeno optužio bivšeg krajnje desničarskog predsjednika Jaira Bolsonara i još 33 osobe za pokušaj državnog udara nakon njegova poraza na izborima 2022. godine

Ufffff, dobro pitanje. Ne znam više što bih mislila za Muska. Što više vrijeme prolazi, to se on stvarno čini luđi.

Milei je uspio u Argentini smanjiti inflaciju ,i to drastično, no ne bez posljedica. Veliki broj stanovnika otjerao je u siromaštvo. No, to ne znači da bi ta metoda polučila iste rezultate u SAD-u glede inflacije, gdje zbog sličnih rezova prijeti ulazak u recesiju i slabljenje javnih ustanova. Ok, birokraciju možda mora pojednostaviti, ali ovako mi se čini da će napraviti zajedno više štete.

Za inflaciju svaka čast (sa 26 na 2,7%), ali je imao ljude na ulicama. Obećao je da će pezo zamijenit dolarom i ukinuti središnju banku. :rolleyes: Naravno da to nije napravio. No, Elon je tema :)

Evo što Elonov stari kaže o sinu u intervjuu: "On nije bio dobar otac. Prvo dijete provodilo je previše vremena s dadiljama i preminulo je dok je bilo pod njihovom brigom", rekao je Errol, referirajući se na sina Nevadu kojeg je Elon dobio s bivšom suprugom Justine Wilson. Nevada je preminuo 2002. godine u dobi od 10 tjedana. "Elon će me ubiti zbog ovoga što govorim, ali to je ono što ja mislim. To nije dobro. Bili su prebogati, previše dadilja" Nisam još preslušao intervju (2h), ali sam ga čuo u jednom dokumentarcu o Musku, inteligentan ali scary character. Elon za svog starog kaže da je bio užasan.

Zadnje uređivanje:
Meni taj Musk ima serial killer look. Nemrem ga probaviti nikak. Ni prije kad su ga nazivali “vizionarom” - nekako njih nemrem inace povezati s Dahmerom 👀🤣

Pa i Dahmer je bio neka vrsta vizonara...:D
Ni meni ne djeluje bas normalno. Kao neko preveliko razmazeno dijete izglea.

Back