SAD neće dozvoliti otcjepljenje Republike Srpske

#1
Na Drini granica
SAD neće dozvoliti otcjepljenje Republike Srpske

“Nikoga u Washingtonu više nije briga kako su formirali vladu, koju su vladu formirali, sve dok je zemlja cijela i sve dok želi ući u NATO-u i Europsku uniju… Ono što doista uznemirava ljude u Washingtonu jeste kada Dodik govori o neovisnosti entiteta Republika Srpska” – kaže američki politički analitičar Daniel Serwer za al Jazeeru. O izboru Željka Komšića u predsjedništvo kaže “on nije Ćovićeva vrsta Hrvata, pa što onda?”. Bruxelles će upozoriti Beograd i Zagreb da se ne petljaju u BiH, a imaju dobru polugu – fondovi EU.
 
Last edited by a moderator:
#2
Na Savi se nakon eksplozije pojavila naftna mrlja od pet kilometaraJEDAN radnik poginuo je u eksploziji koja se sinoć dogodila u rafineriji u Bosanskom Brodu. Osim toga, deset je osoba ozlijeđeno, ali nisu u životnoj opasnosti.
Kako neslužbeno saznaje portal Srpskainfo, najvjerojatnije je do nesreće došlo tako što je procurilo gorivo koje je zahvatilo postrojenje toplane zbog čega je buknuo požar. Priopćenjem su se jutros javili iz Optima grupe koja upravlja rafinerijom, kazavši da su oformili komisiju koja će utvrditi točan uzrok požara.
"Ozlijeđeno je deset ljudi i pružena im je potpuna medicinska pomoć. Ozlijeđeni nisu životno ugroženi. Nažalost, jedan radnik je preminuo", napisali su.
"Oformljena je komisija za lokalizaciju i uklanjanje posljedica havarije. Od 10.10. službena je komisija pristupila istraživanju razloga nastalog incidenta. Rezultati rada komisije bit će objavljeni naknadno", stoji u nastavku.

Index
 
Top